Kreativa mashups av Stephen McMennamy

Har du någonsin tittat på en glödlampa och tyckt att det ser ut som ett ägg? Eller att glassen ser lite ut som en skidback? Nej? Men det har art director’n Stephen McMennamy. I åratal har han konstnärligt kombinerat bilder av orelaterade föremål för att skapa en samling av surrealistiska scener. Hans pågående digitala collageserie, ComboPhotos, är lika roliga som de är tankeväckande.

McMennamy visar att det är roligt att hitta på nya saker när man blandar olika vardagliga föremål till en härlig blandning av mashups bilder som framhäver hans barnsliga fantasi.
Han använder sig inte av lagerfoton, istället tar han varje bild själv, och det kan ofta ta veckor att hitta den perfekta matchningen.

Jag letar alltid efter rekvisita” berättade han för CNN i en intervju. ”Det är lite av en scavenger-jakt ibland.” Men andra gånger kommer McMennamy oväntat över de perfekta föremålen.
Han avslöjar: ”Det är tider som bara händer på ett ögonblick. Jag kunde vara på lunch och hitta två saker som jag kunde kombinera mycket enkelt.

Du kan se många fler av McMennamys digitala collage mashups på Instagram.

Länkar: Hemsida | Instagram

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.