Geometriska pajer med svindlande färger och mönster

Uttrycket ”easy as pie” kan vara sant för vissa, men de allra flesta bakfantaster vet att det inte är enkelt att göra det perfekta bakverket. Men en hemmabagare som utmärker sig från mängden är den Seattle-baserade Lauren Ko. Från komplexa gitter till mönster av färgglad frukt skapar hon spektakulära och geometriska bakverk.

Överraskande är att Ko började bakande pajer för bara några år sedan, vilket visar att vissa människor bara är naturliga skickliga i köket. Medan många bagare svär vid exakta recept, improviserar Ko ofta när det gäller hennes pajs yta. ”Jag drivs av färg och mönster, så jag brainstormar ständigt olika färgkombinationer och geometriska mönster som jag tror att jag kan replikera med pajdeg och frukt”, förklarar hon.

Vad jag skapar under en viss bakningssession innehåller oftast produkter som är i säsong och vad som för närvarande finns i mitt kylskåp. Mina slutprodukter är i allmänhet glada olyckor.

I skrivande stund ha Ko över 250 000 Instagram-följare, att gå igenom hennes feed är som att besöka ett samtida konstgalleri. Varje ätbart konstverk är en fest för ögonen (och med största sannolikhet en fest för smaklökarna).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se ännu mer av Kos konstnärliga pajer på hennes Instagram.

Comments(2)

  • Natalie

    05 januari 2019

    Wow! That’s awesome.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.