Hundkoja designad av Ford

Medan många människor väljer att fira nyårsafton med fyrverkerier och raketer, finns det ett behov för våra hundar att vilja fly undan smällarna. Även om de kan vara roligt för oss när det smäller, är de glittrande pjäserna skrämmande, stressiga och till och med smärtsamma för många oroliga hundar. Därför har biltillverkaren Ford utformat en ljuddämpande hundkoja som ger en lugn tillflyktsort från festligheterna för våra fyrbenta vänner.

Med ljuddämpande korkpaneler och en automatisk dörr utnyttjar den moderna minimalistiska designen samma ljudstyrningsteknik som används i Fords senaste bilmodell ”Edge SUV.” Kenneln upptäcker höga ljudnivåer med inbyggda mikrofoner och avger sedan motsatta frekvenser för att avbryta dem.

Vi undrade hur tekniken vi använder i våra bilar kan hjälpa människor i andra situationer”, säger Lyn West, varumärkesinnehållschef hos Ford of Europe.

Att se till att hundar och deras ägare kan njuta av ett stressfri nyårsafton tycktes vara den perfekta användningen för vårt Active Noise Control-system och vi har några fler idéer på gång om hur våra vardagliga liv kan dra nytta av en liten Ford know-how.

Den häftiga uppfinningen är den första i en serie initiativ, som kallas Interventions, som utforskar hur bilteknik kan hjälpa till att lösa vardagliga problem. Det är bara en prototyp för nu, men du kan hålla dig uppdaterad med produktionsmeddelanden på Twitter.

Ford Europa: Hemsida | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.