Strategispel + Kortspel = Battleforge

Utgivningsdatum: 3/23/2009
Plattformar: PC
Utgivare: Electronic Arts
Utvecklare: Electronic Arts
Hemsida: Klicka här
Genrer: MMO, RTS, Strategi

Vad är Battleforge?

Battleforge är ett kortbaserat RTS/MMO/Strategi spel utvecklat av EA Phenomic.

Det finns totalt 200 kort som är fördelat över de fyra olika elementen fire, shadow, nature och frost och med dessa skall man bygga ihop sitt play-deck alltså din kortlek. Kortleken kan man bättra på genom att handla kort som andra spelare säljer på auktions huset. Dessa handlar man genom att bjuda på korten med BattleForge Points även kallat BF-Points. Det är här EA tjänar en liten slant är för att köpa BF-points kostar pengar. 500 BF-points kostar 50Kr, 1000 BF-points kostar 100kr och 2250 BF-points kostar 200kr. Man kan göra bra fynd genom att bevaka auktions huset och vinna kort på bid, då bid priserna alltid är lägre en buyout priserna. Man kan även trade’a kort mellan varandra om man är t.ex. två kompisar som kör olika element.
Det finns två olika modes i spelet det ena är att spela PvE och det andra är att spela mot andra spelare PvP. Att spela de olika typerna av spellägena är att kunna få upgrades till sina kort som man har.

I PvE läget finns det tre olika svårighetsgrader, Standard, Advanced och Expert dessa lägen låser man upp efter man klarat det på den enklare svårighetsgraden. I vissa uppdrag kan det även vara kul att ha med sig en kompis då det finns maps då 2, 4 och 12 players rekommenderas. Men en stor del är även uppdrag där du får spela själv. Att lira PvE ger dig efter ett uppdrag, guld, experience och uppgraderingar till kort. Och när du spelar PvE går du även upp i PvE level.

I PvP läget kan du välja mellan att köra rankade matcher och ej rankade matcher. Men rankade matcher är att rekommendera då det andra läget inte ger dig något. I rankade matcher får du guld och PvP tokens. Dessa kan senare användas för att uppgradera dina kort så även ifall du väljer att köra mer PvP kan du även få uppgraderingar här. När du spelar PvP går du upp i PvP level.

De Fyra Elementen

En liten snabb överblick på de olika elementen så du kan få ett lite extra *hum* om vad de olika är bra för.

Fire

Fire kort är oftast väldigt starka earlygame och väldigt populärt bland spelare i PvP att använda i början för att rusha och försöka slå ut dig tidigt i matchen då många av fires kort även har Siege vilket ger dem extra skada mot byggnader. Korten har ofta hög attack men något mindre HP. Fire är nog troligen det element som har bäst kort på en Orb.

Frost

Är ett defensivt element då det finns mycket torn och andra byggnader som stärks upp av bl.a. bra spells som bara kan användas till byggnader. Frost units har ofta mycket HP och något lägre attack. Riktigt bra anti air element och har troligen de bästa anti air unitsen i spelet. Många units får även bonus när dem är nära sina torn vilket gör att man skall använda mycket torn när man spelar frost därav så stort urval på byggnader.

Nature

Detta element har många bra CC-spells så som sleep, paralyze etc. och healings-spells. Och även finns det möjligheter att göra en Anti-spell zone vilket gör att fienderna kan ej producera units i det området. Detta är ett bra element att kombinera med andra i fler player lägen då många tycker det är trevligt att kunna få heals på sina units.

Shadow

Många av dessa units har lifedrain men vilket gör att dem även förlorar HP per sekund då dem inte har något att slå på. Shadow är troligtvis den leken som har störst behov av uppgraderingar för att bli bra. Många menar på att shadow skall vara det svåraste elementet för nybörjare av spelet och att kunna använda leken bra förståelse av spelet. Och många menar på att detta skall vara elementet för spelaren som gillar att ”think outside the box”. Shadow har många byggnader som kan boosta upp dem rejält men även några av spelets bästa spells.

Ladda Ner spelet här

Källor:
Battleforge Offeciella sida
BFcards

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.