Harley-Davidson visar upp deras nya elektriska koncept

Harley-Davidson gav besökarna på ESPN:s ’winter X games’ i Aspen förra veckan en sneak peak på deras nya elektriska scooterkoncept. 2020-produktionsmotorcykeln presenterades först vid EICMA 2018 och sedan vid CES 2019, där två elektriska scooter koncept visades upp.

 

 

 

Med kraft och stil är ”LiveWire” en el driven motorcykel med harley-davidson känsla men med en subtil skillnad: det är deras första hel elektriska modell. Projektet startade 2014 med en prototyp och tog flera år att utvecklas innan en elektrisk modell kunde matcha Harley’s varumärkesupplevelse. Och kommer planeras att finnas hos utvalda återförsäljare i Nordamerika och Västeuropa hösten 2019. Nu har de även släppt två stycken elcykel koncept.

 

 

Den första av de två elektriska koncepten är Harley-Davidsons mountain/trail-cykel, som har en enorm markfrigång. tillsammans med sin lilla ram, batteri och motor, de två hjulen är monterade med fram- och bakfjädring, stora däck och hydrauliska skivbromsar.

 

 

Scooter konceptet är mer ämnat för stadslivet om den skulle gå till produktion. Den minimalistiska designen framhäver ett långt, platt säte med skateboardliknande fotstöd på vardera sidan. Styret har en drop-down, chopper-style backspegel och en stor LED-strålkastare i fronten.

 

 

Utrustade med en stimulerande styling, undersöker de två koncepten potentialen i stads användningen för varumärket Harley-Davidson. Det har de gjort möjligt genom att använda sin kunskap inom motorcyklar för att sätta nya gränser när det gäller teknik och design. Detta projekt har också gjort det möjligt för Harley-Davidson att rulla ut en potentiell portfölj av elektriska cyklar i framtiden. Företaget är angeläget om att bli ”ledare inom elektrifieringsrörligheten under de närmaste åren”.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.