Zarathustra – världens första sekventiella blinkers indikatorer och bromsljus för cyklar

Tyska Zarathustra har skapat världens första sekventiella blinkers indikatorer och bromsljus för cyklar. Dessa fantastiskt utformade styrhandtag är tillverkade i aluminium och kombinerat med klassiskt läder och sofistikerad elektronik. Inspirerad av Audis-sekventiella blinkers indikatorer, utvecklade och producerade i Tyskland.

För att undvika de ökande cyklisternas farliga situationer kände de ett behov om att utveckla Zarathustra-svängsignalgrepp. En inspiration var motorcyklar som har så kallade oxögon-blinkers på sina styren. Med en ring med 20 LED-dioder som blinkar i följd, tar de även inspiration från indikatorerna på en Audi A8.
Med hjälp av tum aktiverade knappar blinkar LED-ringarna i följd, vilket indikerar användarnas avsedda riktning. Lamporna kan också användas för kontinuerlig belysning, eller att fungera som varningsblinkers genom att båda blinkar samtidigt.

Sensorer kan monteras under varje handbroms för att registrera när cyklisten håller på att stanna. De båda handtagen kommunicerar trådlöst med varandra, vilket gör att båda lamporna lyser rött samtidigt och fungerar som bromsljus. De vattentäta handtagen avlägsnas lätt för att förhindra stöld och gör det enkelt att ladda. Laddningsnivån övervakas via en iOS / Android-app, som också låter användarna komma åt ytterligare operativa lägen för att justera ljusstyrkan och färgen på lamporna.

Belysningssystemet är en del av en indiegogo-kampanj upprättad av Zarathustra. Ett pris på 99$ ger dig en uppsättning handtag om de går till produktion. Det planerade detaljhandelspriset är 199$.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.