Insekter fångade på makrofotografier

Fotografen Paul Parent är känd för sina fantastiska makrofotografin. Hans arbete har publicerats i olika tidningar runt om i världen och han är fast övertygad om att fotografens konstnärliga vision räknas lika mycket, om inte mer än den dyra fotoutrustning som används.

Paul Parent, har varit en Nikon-användare sedan 1976, han besitter en otrolig förmåga att fokusera på de mindre detaljerna hos insekter. Hans porträtt av insekter fångar struktur, färg och symmetri av deras anatomi. Parent utnyttjar makrofotograferingens grunda skärpedjup, detta gör det möjligt att fånga den komplexa skönheten hos dessa djur, som vi vanligtvis inte tänker på. ”Nu när varje person i världen inte bara kan skjuta in miljontals egna bilder utan också att manipulera miljarder andra bilder, är färdigheterna hos begåvade och utbildade fotografer mer värdefulla än någonsin

Eftersom vi alltmer upplever fotografiska bilder på ett desorienterande och dematerialiserat sätt blir vikten i det alltmer rafinerande, undersökta, bearbetade och tryckta fotot oföränderligt. Fotografi, som ett medium och ett hantverk, kulminerar med skapandet av ett objekt.

Hans resa som fotograf har fått honom att dyka djupt in i naturen, vare sig han utforskar insekter eller däggdjur. När han fortsätter att finslipa sin hantverk, påminner han om att en professionell fotograf noggrann uppmärksamhet på komposition och färg är ovärderlig.

Länkar: Hemsida | Twitter

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.