Solcellsdrivet hotell belyser vikten av hållbar turism

Även om Maldiverna innehar hundratusentals vackra sandstränder, har Maldiverna också den lägsta genomsnittliga marknivån i världen. Detta gör att deras landskap är mycket känsligt för små förändring av havsnivåerna som orsakas av koldioxidutsläpp. I hopp om att hjälpa miljön har landet gjort stora ansträngningar för att uppnå kolneutralitet och bana vägen för framtiden med hållbar turism.

YYA (yuji yamazaki arkitektur) har utformat den privata ö resorten ”Kudadoo Maldives” med ett framträdande solcells tak som driver hela hotellet.

 

Fotovoltaik har länge varit en viktig del av arkitekturen i Maldiverna, med YYAs design integrerar solcells panelerna i designen på ett helt annat sätt. Hela det ovalformade taket på kudadoo’s huvudbyggnad, restaurang och pool gör det klart för besökarna om de miljöåtgärder som tagits för att skydda ön samt Maldiverna och med små steg även resten av världen. Dess geometri maximerar produktionen av el samtidigt som konsumtionen minimeras genom att fortfarande låta solljuset passera genom luckorna och låta det naturliga ljuset ge belysning åt byggnaden. Resultatet av solcellerna ger 320 kWp som räcker för att driva hela ön utan att använda fossila bränslen.

Bortanför huvuddelen av resorten, hittar vi även spår av den miljömedvetna designen. Rummen har inspiration från naturen: vackra stränder, växter, kokospalmer och skogar. Naturliga material skapar ljusa, rymliga och lyxiga rum medans fönsterhissarna till husen ger naturlig luftventilation. Överhängande tak säkerställer att privata soldäck – med fantastiska enskilda infinity pooler – erbjuder minst fem timmars skugga under dagen.

Länkar: Hotell | Arkitekt

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.