Vackra Satellitbilder från världens alla hörn

tulpanfält i Lisse, Nederländerna

Willie Creek, västra Australien

Willie Creek är en skyddad tidvattensmynning cirka 17 km norr om Broome, västra Australien. Bäckens lugna, näringsrika vatten gör det till en idealisk plats för Pinctada maximaostron, som är världsberömda för dess vackra pärlor.

Everglades nationalpark, Florida

Everglades National Park i Florida är den största tropiska vildmarken i USA öster om Mississippifloden, som täcker mer än 1,5 miljoner hektar. Parken grundades 1934 för att skydda områdets ömtåliga ekosystem och är hem för 36 hotade eller skyddade arter, inklusive den amerikanska krokodilen och västindiska manater

Plaza Del Ejecutivo, Mexico City

solformade gator omger Plaza Del Ejecutivo i Venustiano Carranza-distriktet i Mexico City, Mexiko. Det här distriktet – hem för mer än 430 000 personer – innehåller tre av Mexico Citys stora traditionella marknader, inklusive La Merced, Mercado de Sonora och Mercado Jamaica.

Saharaöknen, Algeriet

Klimatet i denna region är torrt och nästan regnfritt, med en genomsnittlig årlig nedgång på mindre än 10 mm. På sommaren uppgår dagstemperaturer ofta 50 °C.

Kawah Ijen, Indonesien

Kawah Ijen är en stratovolkan i östra Java-provinsen i Indonesien. Den har en 1 km bred turkosfärgad sjö innuti sin krate. På natten, när svavelhaltiga gaser kommer i kontakt med syre kan 5 meter höga elektriska blåflammor ses från vulkanen.

Logan County, Colorado

Roebuck Bay, västra Australien

Roebuck Bay är ett tropiskt havsemballage på 550 kvadratkilometeri Kimberley-regionen i västra Australien. Mycket av Bayens östra kant innehåller tidvattenstränder, som skapar venliknande mönster på sina röda sandstränder. Mangrovemossor som är kopplade till dessa tidvattenbäckar fungerar som viktiga plantskolor för marina fiskar och kräftdjur

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.