25 Häftiga Och Ovanliga Djur. Del 2

Efter lite tid kommer nu del två i denna serie samling av djur och intressant fakta. Även denna gång består det av lite mer annorlunda djur från alla världens hörn och kanter så väl som land och vatten. Har du missat eller är nyfiken på del ett så finns det att hitta HÄR!
Informationen kommer från säkra källor och går jätte bra att använda som fakta i sitt skolarbete om man tex. forskar om djur.

Mantelbälta

Rosa Fairy Armadillo

Mantelbälta (Chlamyphorus)

Pichiciego (en. Pink Fairy Armadillo), kan gräva sig ner undermarken på bara ett par sekunder och har ett schyst pansarskal.

Tripodfisk

Tripodfish

Tripod Fisk (Bathypterois grallator)

Tripodfisk (en. Tripodfish eller tripod spiderfish), en djuphavs fisk som ser väldigt elegant ut med sina långa fenor. Blir upp till 37cm, snajsigt.

Javanoshörning

Javan Noshörning

Javanoshörning (Rhinoceros)

Javanoshörning (en. Java rhinoceros), användes som ritning till pansarvagnar (kanske inte helt sant…) och är tyvärr extremt utrotningshotad.

Noshornsbagge

Noshornsbaggar
Noshornsbagge (en. Rhinoceros Beetle), är världens starkaste djur om man bortser till storlek. Denna lilla krabat kan lyfta upp till 850 gånger sin egen vikt och om den vore lika stor som en människa skulle den lyfta ca. 65 ton, impressive!

Saigaantilop

Saigaantilop
Saigaantilop (en. Saiga Antelope), använder sin näsa för att värma upp luft på vintern och för att filtrera bort damm på sommaren.

Matamata sköldpadda

Mata Mata
Mata mata, extremt häftig sköldpadda helt enkelt. Finns faktiskt att köpa som husdjur. Just look at it!

Kakapo

Kakapo
Kakapo, en gräsätande fågel med ett schyst kamouflage som inte kan flyga. Var från börja safe till kolonisationen införde rovdjur som käka upp de flesta av dem. Dem har nu blivit placerade på egna öar där det inte finns rovdjur.

Salvinhocko

Salvin's Hocko
Salvinhocko (en. Curassow), kalkonliknade fågel som ser ganska mäktig ut.

Svart spottkobra

Moçambique spott kobra
Svart spottkobra (en. Mozambique Spitting Cobra), den kan spotta iväg sitt gift upp till 2.4m och siktar gärna mot ögonen då giftet kan göra offret blind. I fall den inte orkar bråka så kan den bara lägga sig och spela död, chill.

Himantura polylepis aka. Jättestingrocka

Jätte Stingrocka
Himantura polylepis aka. Jättestingrocka (en. Giant Stingray), är värdens största sötvattens djur och kan bli mer än fyra meter lång.

Gyllene kokoigiftgroda

Gyllene Giftgroda
Gyllene kokoigiftgroda (en. Golden Poison Frog), är världens giftigaste groda. Ett milligram av gift är tillräckligt för att döda cirka 10.000 möss, 10-20 människor eller två afrikanska elefanter.

Spottstritar

Spottstrit
Spottstritar (en. Froghopper), den är så liten som 6mm. Men den kan hoppa upp till 70cm, vilket om man ser till storlek så skulle en människa behöva hoppa över 210 meter, slå det Sjöberg!

Myrspov

Myrspov
Myrspov (en. Bar-Tailed Godwit), kanske inte ser så märkvärdig ut. Men visste du då att den kan flyga 11500 km vilket tog den nio dagars nonstop flygandes utan mat eller vatten. Visserligen har den under resan förlorat 50% av sin kroppsvikt, bra cardio det.

Segelfisk

Segelfisk
Segelfisk (en. Sailfish), denna fisk är snabb, den är även brutalt snabb, den är tom. världens snabbaste fisk. På kortdistanser kan den accelerera upp i 109km/h, duger.

Hoatzin

Hoatzin
Hoatzin, har som ung två extra klor ute på vingarna för att hjälpa den att kunna överleva. Den kallas även stinkfågel då dess matsmältning teknik ger den en illaluktande odör.

Stenfisk

Stenfisk
Stenfisk (en. Stonefish), den giftigaste fisken i världen. Den anfaller dig inte utan vanligtvis råkar man trampa på den då den ser ut som en sten vilket gör att dess taggar utsöndrar ett nervgift.

Kubmaneter

Box Manet
Kubmaneter (en. Box Jellyfish), varning för dess tentakler då denna manet kan ha tillräckligt mycket gift för att döda upp till 60 personer och blir du riktigt illa ”bränd” så kan du dö under tre minuter….

Electrolux Addisoni


Electrolux Addisoni, fotograferades först 1984 men blev inte klassad som en ny art förens 2007 och blev faktiskt uppkallad efter Electrolux dammsugare. (True story!)

Fossa

Fossa
Fossa, är en blandning av katt och skunk som lever på Madagaskar där den jagar lemurer och annat smaskens. Snabb och även skicklig i träden, scary.

Nasikabatrachus sahyadrensis aka. Lilagroda

Lila Groda
Nasikabatrachus sahyadrensis aka. lilagroda (en. Purple Frog), spenderar större delen av året under jord där den smaskar i sig termiter och godbitar.

Vampyrbläckfisk

Vampyr Bläckfisk
Vampyrbläckfisk (en. Vampire Squid), Vampyroteuthis infernalis heter den på latin vilket blir ”vampire squid from hell” är inte det coolt så är inget coolt!

Varfågel

Törnskata
Varfågel (en. Shrike), släktet kallas även ”butcher birds (slaktar fåglar)” på grund av dess matvanor. Den brukar även spetsa sina offer på en gren eller tagg för att sedan kunna återkomma och käka av den, min nya favorit art.

Klomask

Velvet Mask
Klomask (en. Velvet Worm), fångar sina byten så som insekter genom att spruta ner dem i kletigt slem, smart.

Pistolräka

Pistol Räka
Pistolräka (en. Pistol Shrimp), seriöst något av det häftigaste jag sett. Pistol räkan använder sin klo för att skapa en tryck våg som slår ut offret. Detta klipp måste ses!

Klippfågla

Cock of the Rock
Klippfåglar (en. Cock of the rock), är en ball fågel som ser riktigt snygg ut och har ett awesome nickname; Cock of the rock, respekt.

”A collection of the 25 most amazing animals in the world”

 

Comments(27)

  • Hitler

    20 mars 2024

    jag älskar mina 2 kinesiska jättesalamandrar jag matar dem varje kväll 1 finger itaget problemet är att dom har död båda 2 jag fick slut på fingrar:(

  • Anonym

    06 november 2023

    Ratar trattar blatar

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.